Vit choklad och hallon är en oslagbar kombination. Blåbär och choklad också. Ihop kan det bara bli bättre! Här är en lyxig tårta i fem lager, som passar på vilken tillställning som helst, till och med bröllop. Garnera som du vill med det du har!
Portioner |
|
Ingredienser
Vit choklad-lager
- 7 dl cashewnötter
- 2 dl grädde kokosgrädde går bra
- 2 dl kakaosmör, smält Köp HÄR
- 1-2 msk honung
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 krm salt
Hallon-lager
- 5 dl hallon frysta går bra
- 5 dl cashewnötter
- 1-3 msk honung
- 1 krm salt
Choklad-lager
- 4 dl cashewnötter
- 1 dl sockerfri 100% choklad, smält Köp HÄR
- 2 dl grädde kokosgrädde går bra
- 1-2 msk honung
- 1 krm salt
Garnering (exempel)
Ingredienser
Vit choklad-lager
Hallon-lager
Choklad-lager
Garnering (exempel)
|
|
Instruktioner
- Börja med att blötlägga cashewnötterna till alla lager i vatten, över natten. Gärna i olika skålar eftersom de sväller och är svåra att mäta upp i efterhand. Låt dem sedan rinna av.
- Mixa mandlarna till botten. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en formbar bottensmet. Tryck ut i en springform och ställ i frysen.
- Alla lager: Mixa cashewnötterna länge. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Frys in ett lager i taget. De två första lagren i den stora springformen och de två sista i en mindre.
- Montera de två mindre lagren på de stora lagren.
- Garnera med valfria tillbehör. Vill du söta chokladen så gör det med lite honung och forma sedan olika figurer eller gjut i formar. Spritsa smörkräm och strö över frystorkade bär.