Lyxtårta i flera lager med vitchoklad och hallon
Vit choklad och hallon är en oslagbar kombination. Blåbär och choklad också. Ihop kan det bara bli bättre! Här är en lyxig tårta i fem lager, som passar på vilken tillställning som helst, till och med bröllop. Garnera som du vill med det du har!
Ingredienser
Botten
Vit choklad-lager
Hallon-lager
Choklad-lager
Blåbärs-lager
Instruktioner
  1. Börja med att blötlägga cashewnötterna till alla lager i vatten, över natten. Gärna i olika skålar eftersom de sväller och är svåra att mäta upp i efterhand. Låt dem sedan rinna av.
  2. Mixa mandlarna till botten. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en formbar bottensmet. Tryck ut i en springform och ställ i frysen.
  3. Alla lager: Mixa cashewnötterna länge. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Frys in ett lager i taget. De två första lagren i den stora springformen och de två sista i en mindre.
  4. Montera de två mindre lagren på de stora lagren.
  5. Garnera med valfria tillbehör. Vill du söta chokladen så gör det med lite honung och forma sedan olika figurer eller gjut i formar. Spritsa smörkräm och strö över frystorkade bär.