Portioner |
kakor
|
Ingredienser
Kaka
- 2,5 dl hasselnötter, skållade och skalade
- 2 dl dadlar
- 0,5 dl kakao Köp HÄR
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 krm salt
- lite vatten
Kola
- 2 dl grädde eller hemsyrad grädde
- 2 msk honung
- 1 krm salt
Ingredienser
Kaka
Kola
|
|
Instruktioner
- Mixa nötterna fint.
- Tillsätt resten av ingredienserna till kakan förutom vatten. Mixa till en slät smet och tillsätt eventuellt lite vatten beroende på hur kladdig du vill ha den.
- Tryck ut smeten i en fyrkantig form med löstagbara kanter, ca 15 cm. Ställ svalt.
- Blanda alla ingredienser till kolan i en kastrull.
- Koka utan lock och rör om då och då tills temperaturen når ca 122 grader eller klarar kulprovet. Låt svalna något.
- Häll kolan över kakan. Garnera med lite grovt flingsalt och ställ svalt. Skär sedan i bitar.