Jessica´s cafékaka
Supergod cafékaka på en raw kladdkakebotten med kola på, toppad med flingsalt. Gör gärna dubbel sats och frys in det som inte går åt.
Portioner
9kakor
Portioner
9kakor
Ingredienser
Kaka
Garnering
Instruktioner
  1. Mixa nötterna fint.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan förutom vatten. Mixa till en slät smet och tillsätt eventuellt lite vatten beroende på hur kladdig du vill ha den.
  3. Tryck ut smeten i en fyrkantig form med löstagbara kanter, ca 15 cm. Ställ svalt.
  4. Blanda alla ingredienser till kolan i en kastrull.
  5. Koka utan lock och rör om då och då tills temperaturen når ca 122 grader eller klarar kulprovet. Låt svalna något.
  6. Häll kolan över kakan. Garnera med lite grovt flingsalt och ställ svalt. Skär sedan i bitar.