Portioner |
st (små)
|
Ingredienser
- 75 g rumsvarmt smör
- 3 dl mandelmjöl
- 100 g dadlar
- 2,5 msk kakao Köp HÄR
- 1 nypa salt
- 1 msk punsch kan uteslutas
Marsipan
- 150 g mandelmassa Recept HÄR
- ca 0,5 st äggvita
- 1 msk vetegräspulver
Choklad
- 40 g sockerfri choklad Köp HÄR
Ingredienser
Marsipan
Choklad
|
|
Instruktioner
- Mixa alla ingredienser till kaksmeten till en jämn smet. Häll i en sprits utan tyll. (Klipp så stort hål du vill ha.)
- Blanda ingredienserna till marsipanen. Prova dig fram till en lagom konsistens som går att kavla ut.
- Kavla ut marsipanen tunt (använd eventuellt plastfilm).
- Spritsa ut smeten längs med kanten på marsipanen. Vik över marsipanen och skär av den. Spritsa nästa rad. Frys in.
- Smält chokladen och blanda eventuellt i honung om du vill söta den.
- Ta fram kakan ur frysen och skär i bitar. Doppa i chokladen. Doppa långsamt så att du slipper dropp. Ställ svalt fram till servering eller frys in.