Portioner |
kaka
|
Ingredienser
- 1-2 dl urkärnade dadlar
- 5 st ägg
- 0,5 dl durramjöl Köp HÄR
- 100 g smält smör
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 4 msk msk kakao
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 nypa salt
Lakritsfudge
- 100 g kakaomassa
- 1,5 dl hemgjord syrad grädde eller grädde
- 1 msk honung smaka av
- 1,5 msk lakritspulver
- 1 krm salt smaka av
- 50 g smör
Ingredienser
Lakritsfudge
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader och smörj en form.
- Mixa dadlar och ägg till en slät smet (länge).
- Tillsätt resten av ingredienserna till kakan och mixa snabbt ihop allt.
- Häll upp i formen och grädda 8-10 minuter. Låt svalna.
- Blanda alla ingredienser utom smör till lakritsfudgen, i en kastrull. Värm tills all choklad har smält. Tillsätt smöret lite i taget under omrörning. Vispa tills det blir glansigt.
- Bred smeten på kakan och ställ svalt en stund.