Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Pannacotta
- 1,5 tsk gräsbetes-gelatin Köp HÄR
- 2,5 dl blåbär
- 1 msk citronsaft från citron
- 3 dl grädde eller hemsyrad grädde
- 1,5 tsk vaniljpulver
- ca 1 msk honung kan uteslutas
- 1 krm salt
Kaka
- 75 g sockerfri mandelmassa Recept HÄR
- 1 st äggvita
- 2 msk pistagenötter, hackade
Ingredienser
Pannacotta
Kaka
|
|
Instruktioner
- Mixa blåbären och blanda med citron, grädde, vanilj och salt. Smaka av med honung om det behövs.
- Ta några skedar av blandningen och värm i en kastrull försiktigt med gelatinpulvret, tills allt löst sig. (Värm inte hela blandningen för då förstörs alla nyttigheter.)
- Ta kastrullen från värmen och rör ner lite till av smeten. Häll över i skålen med blåbärsblandningen.
- Vispa smeten lätt och häll upp i portionsglas. Ställ kallt ett par timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa mandelmassa med äggvita. Smeten skall vara ganska lös.
- Spritsa smeten till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Strö pistagenötter över.
- Grädda i ugn ca 6-8 minuter.
- Servera blåbärspannacotta med färska blåbär, några blad mynta och kaka till.