Portioner |
tårta
|
Ingredienser
Botten
- 3 st äggvitor
- 0,5 krm salt
- 50 g hasselnötter, rostade och skalade samt finhackade
Lemoncurd
- 4 st äggulor
- 2 st citroner, rivet skal och saft
- 1-2 msk honung (Gör den extra söt om du vill, eftersom botten inte är söt.)
- 100 g smör, rumstempererad
Grädde
- 3 dl grädde
Dekoration
Ingredienser
Botten
Lemoncurd
Grädde
Dekoration
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en springform.
- Vispa äggvitor och salt till fluff.
- Vänd ner hasselnötter och bred ut krämen i springformen.
- Sätt in formen i ugnen och sänk temperaturen till 225 grader. Grädda i 30 minuter och låt sedan kakan svalna i eftervärme en stund.
- Blanda alla ingredienser utom smöret, till lemon curden i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills det tjocknar.
- Klicka i lite smör i taget under omrörning. Förvara i kylskåp.
- Vispa grädden.
- När kakan är sval och lemoncurden kall, dekorera tårtan med en gång. Bred lemoncurden på botten. Bred sedan grädden ovanpå. Strö över jordgubbar. Ringla chokladen över. Och dekorera med citronmeliss.