Jordgubbstårta med lemoncurd
Portioner
1tårta
Portioner
1tårta
Ingredienser
Lemoncurd
Grädde
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en springform.
  2. Vispa äggvitor och salt till fluff.
  3. Vänd ner hasselnötter och bred ut krämen i springformen.
  4. Sätt in formen i ugnen och sänk temperaturen till 225 grader. Grädda i 30 minuter och låt sedan kakan svalna i eftervärme en stund.
  5. Blanda alla ingredienser utom smöret, till lemon curden i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills det tjocknar.
  6. Klicka i lite smör i taget under omrörning. Förvara i kylskåp.
  7. Vispa grädden.
  8. När kakan är sval och lemoncurden kall, dekorera tårtan med en gång. Bred lemoncurden på botten. Bred sedan grädden ovanpå. Strö över jordgubbar. Ringla chokladen över. Och dekorera med citronmeliss.