Smaksättning blir så mycket enklare när man har frystorkade livsmedel till hands, alltid - i skafferiet! I den här sillen är det physalis som bestämmer smak. Köp färdiginlagd sill (utan socker och tillsatser) eller lägg in själv i ättika och vatten över natten.
Portioner |
|
Ingredienser
- 500 g sillfiléer
- 1,5 dl vatten
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1/4 st rödlök, fint skivad
- 1 tsk honung
- 8-10 st frystorkade svartpepparkorn Köp HÄR
- 1,5 msk frystorkat physalispulver Köp HÄR
- 1 tsk frystorkat vitlökspulver Köp HÄR
- 0,5 msk frystorkad dill Köp HÄR
- någon nypa frystorkad jalapeño Köp HÄR
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skär sillen i sneda skivor och lägg i en glasburk (eller flera små).
- Blanda ingredienserna till lagen i en skål.
- Häll lagen över sillen och ställ i kylskåp minst 1-2 dygn.