Portioner |
st
|
Ingredienser
Karamellager
- 4 dl dadlar
- 1,5 dl kokosolja
- 0,5 dl vatten
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 0,5 dl pecannötter grovt hackade
Garnering
- 1 dl pecannötter
Ingredienser
Karamellager
Garnering
|
|
Instruktioner
- Mixa mandlarna till grovt mjöl.
- Tillsätt resten av ingredienserna till botten och mixa till en smulig pajdeg.
- Tryck ut smeten i en form, ca 18*18 cm, med bakplåtspapper i.
- Mixa alla ingredienser utom nötter till karamellagret. Den skall vara helt slät. Rör sist i nötterna.
- Bred smeten över botten och ställ den sedan i frysen.
- Smält ingredienserna till chokladen på låg värme.
- Häll chokladen över kakan. Placera ut nötterna så att det blir en på varje bit, alternativt strö hackade nötter över hela.
- Ställ in i frysen. Skär i 16 bitar när den stelnat.