Portioner |
bitar
|
Ingredienser
Garnering (förslag)
Ingredienser
Garnering (förslag)
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en form, 24 cm.
- Mixa mandeln till fint mjöl
- Vispa äggvitorna till skum.
- Blanda ner honung och salt i mandeln och rör om. Vänd ner äggvitorna.
- Häll smeten i formen och grädda 10-12 minuter. Låt svalna.
- Blanda äggulor, grädde och honung i en kastrull.
- Värm under omrörning tills det tjocknar.
- Ta från värmen och rör ner kakaomassan tills det smält.
- Klicka i smöret och vispa med elvisp. Smaka av med salt.
- Bred smörkrämen på tårtbottnen.
- Garnera med valfria tillbehör, gärna frystorkad frukt och bär samt 100% choklad som du smälter med lite honung och häller upp i fina silikonformar.