Mandeltårta med choklad-smörkräm
Enkel tårta att göra med rik chokladsmak och lyxiga tillbehör! Garnera som du vill och anpassa för tillfället.
Maträtt
Bakverk
,
Efterrätt
Portioner
8
bitar
Portioner
8
bitar
Ingredienser
3
dl
mandel
skållad och skalad
3
st
äggvitor
1-2
msk
honung
1
nypa
salt
Smörkräm
3
st
äggulor
1
dl
grädde
går bra med hemsyrad grädde
1-2
msk
honung
0,75
dl
sockerfri choklad
Köp
HÄR
1
nypa
salt
1
dl
smör
Garnering (förslag)
vispad grädde
strimlat apelsinskal
frystorkad physalis
Köp
HÄR
choklad
Köp
HÄR
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form, 24 cm.
Mixa mandeln till fint mjöl
Vispa äggvitorna till skum.
Blanda ner honung och salt i mandeln och rör om. Vänd ner äggvitorna.
Häll smeten i formen och grädda 10-12 minuter. Låt svalna.
Blanda äggulor, grädde och honung i en kastrull.
Värm under omrörning tills det tjocknar.
Ta från värmen och rör ner kakaomassan tills det smält.
Klicka i smöret och vispa med elvisp. Smaka av med salt.
Bred smörkrämen på tårtbottnen.
Garnera med valfria tillbehör, gärna frystorkad frukt och bär samt 100% choklad som du smälter med lite honung och häller upp i fina silikonformar.