Mandeltårta med choklad-smörkräm
Enkel tårta att göra med rik chokladsmak och lyxiga tillbehör! Garnera som du vill och anpassa för tillfället.
Portioner
8bitar
Portioner
8bitar
Ingredienser
Smörkräm
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en form, 24 cm.
  3. Mixa mandeln till fint mjöl
  4. Vispa äggvitorna till skum.
  5. Blanda ner honung och salt i mandeln och rör om. Vänd ner äggvitorna.
  6. Häll smeten i formen och grädda 10-12 minuter. Låt svalna.
  7. Blanda äggulor, grädde och honung i en kastrull.
  8. Värm under omrörning tills det tjocknar.
  9. Ta från värmen och rör ner kakaomassan tills det smält.
  10. Klicka i smöret och vispa med elvisp. Smaka av med salt.
  11. Bred smörkrämen på tårtbottnen.
  12. Garnera med valfria tillbehör, gärna frystorkad frukt och bär samt 100% choklad som du smälter med lite honung och häller upp i fina silikonformar.