Portioner |
|
Ingredienser
- 1,2 kg lammstek
- 0,5 tsk frystorkat vitlökspulver Köp HÄR
- salt
Vitlökssås
- 1 dl tomatpuré utan tillsatser
- 0,5 dl vatten
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 msk honung
- frystorkat vitlökspulver smaka av
- salt smaka av
Probiotisk Cole Slaw
- 1 dl hemsyrad grädde Recept HÄR
- 1 dl surkål
- 0,5 dl morot grovt riven
- 0,5 st liten gul lök fint hackad
- 1 tsk fransk senap utan tillsatser
- salt
Tillbehör
Ingredienser
Vitlökssås
Probiotisk Cole Slaw
Tillbehör
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Gnid in lammsteken med salt och vitlök. Behåll fettet.
- Lägg i lergryta eller annan gryta med lock och låt stå i ugnen i 4-5 timmar. Köttet är klart när det går att dra isär.
- Blanda ingredienserna till vitlökssåsen och låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
- Blanda ihop tomatsalladen.
- Förbered resten av ingredienserna.
- Dra isär köttet med två gafflar så att det blir som långa fibrer.
- Servera lammköttet i salladsblad med tomatsallad, coleslaw, fermenterad rödlök och vitlökssås till.