Pulled lamb med probiotisk coleslaw och vitlökssås
Maträtt
Main Dish
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
1,2
kg
lammstek
0,5
tsk
frystorkat vitlökspulver
Köp
HÄR
salt
Vitlökssås
1
dl
tomatpuré
utan tillsatser
0,5
dl
vatten
2
msk
äppelcidervinäger
1
msk
honung
frystorkat vitlökspulver
smaka av
salt
smaka av
Tomatsallad
2
tomater
grovt hackade
1
avokado
grovt hackad
0,5
st
liten gul lök
fint hackad
1
msk
olivolja
Köp
HÄR
salt
smaka av
Probiotisk Cole Slaw
1
dl
hemsyrad grädde
Recept
HÄR
1
dl
surkål
0,5
dl
morot
grovt riven
0,5
st
liten gul lök
fint hackad
1
tsk
fransk senap
utan tillsatser
salt
Tillbehör
fermenterad rödlök
isbergssallad
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Gnid in lammsteken med salt och vitlök. Behåll fettet.
Lägg i lergryta eller annan gryta med lock och låt stå i ugnen i 4-5 timmar. Köttet är klart när det går att dra isär.
Blanda ingredienserna till vitlökssåsen och låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
Blanda ihop tomatsalladen.
Förbered resten av ingredienserna.
Dra isär köttet med två gafflar så att det blir som långa fibrer.
Servera lammköttet i salladsblad med tomatsallad, coleslaw, fermenterad rödlök och vitlökssås till.