Portioner |
bitar
|
Ingredienser
Marsipan
- 300 g mandelmassa Recept HÄR
- ca 1 st äggvita
- ca 1-2 msk vetegräspulver
Choklad
- sockerfri choklad Köp HÄR
- 1 nypa salt
- 0,5 tsk vaniljpulver kan uteslutas
- 2 tsk honung kan uteslutas
- cylinderform (tillverka av papp eller kraftigare aluminium)
- jordgubbar
Ingredienser
Marsipan
Choklad
|
|
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till glassen och vispa.
- Frys in glassen i en glassmaskin, eller i frys genom att röra med jämna mellanrum. Glassen ska vara "formbar".
- Forma en cylinder av något böjbart. Klä eventuellt med plast på insidan. När glassen har lagom konsistens, häll upp i formen och frys in stående, så att den behåller sin runda form.
- Blanda mandelmassan med äggvita och vetegräs, till lagom konsistens som går att kavla ut.
- Ta ut glassen när den fryst helt, och ta av formen. Kavla ut mandelmassan och lägg den runt. Skär kanterna jämnt. Frys in igen.
- Smält chokladen lagom tempererad, inte för lös och inte för tjock. Ta fram glassen och häll chokladen över en ände i taget. Låt överbliven choklad rinna ner i ett uppsamlingskärl och häll på igen.
- Ställ i frysen, Ta fram någon timma innan servering och ställ i kylskåp. Servera gärna med några jordgubbar till.