Dammsugar-Glasstårta
Glasstårta i form av den klassiska ”dammsugaren”, fylld med chokladglass och doppad i choklad. Det är lite ”pyssel” med att få ihop formen, men det är det väl värt!
Portioner
8bitar
Portioner
8bitar
Ingredienser
Chokladglass
Marsipan
Choklad
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser till glassen och vispa.
  2. Frys in glassen i en glassmaskin, eller i frys genom att röra med jämna mellanrum. Glassen ska vara ”formbar”.
  3. Forma en cylinder av något böjbart. Klä eventuellt med plast på insidan. När glassen har lagom konsistens, häll upp i formen och frys in stående, så att den behåller sin runda form.
  4. Blanda mandelmassan med äggvita och vetegräs, till lagom konsistens som går att kavla ut.
  5. Ta ut glassen när den fryst helt, och ta av formen. Kavla ut mandelmassan och lägg den runt. Skär kanterna jämnt. Frys in igen.
  6. Smält chokladen lagom tempererad, inte för lös och inte för tjock. Ta fram glassen och häll chokladen över en ände i taget. Låt överbliven choklad rinna ner i ett uppsamlingskärl och häll på igen.
  7. Ställ i frysen, Ta fram någon timma innan servering och ställ i kylskåp. Servera gärna med några jordgubbar till.