God tiramisu med browniebotten, sötad med dadlar och honung. Vill du ha den helt enligt det tarmäkande protokollet GAPS, använder du hemgjord färskost (cream cheese) i stället för mascarpone. Kakan går utmärkt att frysa. Perfekt att ta fram små munsbitar till kaffet eller picknicken!

Portioner |
bitar
|
Ingredienser
Brownie
- 5 st ägg
- 2 dl dadlar
- 0,5 dl mandelmjöl
- 0,25 tsk bikarbonat
- 175 g smör
- 1 nypa salt
- 4 msk kakao
Mascarponekräm
- 5 dl grädde
- 500 g mascarone
- 2-3 msk honung
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 2 msk espressopulver
Garnering
Ingredienser
Brownie
Mascarponekräm
Garnering
|
![]() |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Mixa dadlar och ägg länge, till en helt slät smet.
- Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop.
- Häll upp i en fyrkantig form, 24 x 24 cm och grädda ca 8 minuter i ugn. Kakan ska vara lite mjuk i mitten när den är klar. Lät svalna helt.
- Vispa grädden.
- Vänd ner resten av ingredienserna.
- Bred krämen över browniebottnen och sikta kakao över.
- Ställ kakan kallt en stund, skär sedan upp den i bitar och frys in de bitar du inte ska äta upp direkt.