Portioner |
st
|
Ingredienser
- 75 g sockerfri 100% choklad Köp HÄR
Nougatlager
- 1 dl kokosolja
- 2 msk honung
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk vatten
Karamellager
- 1 dl jordnötter
- 15-20 st dadlar, urkärnade
- 4 nsk jordnötssmör
- 0,5 tsk vaniljpulver
- ca 4 tsk vatten
Ingredienser
Nougatlager
Karamellager
|
|
Instruktioner
- Smält chokladen över vattenbad och häll hälften i en form, 15 x 15 cm, täckt med bakplåtspapper. Ställ i frysen
- Häll ingredienserna till nougatlagret, förutom vattnet i en kastrull och värm lite grann. Oljan skall bara bli mjuk så att det går att blanda smeten. Rör om. Häll över i en mixer och mixa smeten slät. Tillsätt vatten. Häll över det ena chokladlagret. Ställ i frysen.
- Hacka jordnötterna grovt och rosta dem lätt i stekpanna.
- Mixa dadlar, jordnötssmör och vaniljpulver. Tillsätt eventuellt vatten till lagom konsistens. Karamellen skall vara mjuk. Blanda i jordnötterna.
- Bred karamellsmeten över kakan. Häll resten av chokladen över. Ställ tillbaka i frysen.
- Ta fram strax innan servering och skär i lagom stora bitar.