Portioner |
st
|
Ingredienser
- 50 g sockerfri 100% choklad Köp HÄR
- 2 msk smör
- 2 msk jordnötssmör
- 1-2 tsk honung
- silikonform Köp HÄR
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Hacka chokladen och smält 2/3 över vattenbad.
- Ta bort chokladen från värmen och blanda ner resten av chokladen. Rör om tills allt har smält. Nu ska du ha en tempererad choklad som är lätt att arbeta med. Vill du mäta temperaturen, så ska den vara ca 31-32 grader. Den kan behöva värmas upp lite efter att resten av chokladen har smält.
- Fyll pralinformarna med chokladen och skaka formen lätt för att få bort luftbubblor. Vän formen upp och ner så att chokladen rinner ut. (Häll på ett bakplåtspapper så att du kan återvinna chokladen.) Skrapa bort all överflödig choklad från formen. Snurra den eventuellt så att det kommer tillräckligt med choklad på kanterna. Låt chokladen stelna i rumstemperatur.
- Mixa eller vispa ingredienserna till fyllningen. Spritsa i en klick i varje pralin.
- Fyll på med resten av chokladen och låt stelna i rumstemperatur.