Citron- och jordgubbsfromage tårta
Härlig tårta som passar alla, med smaker av choklad och jordgubbar ihop med syrligt citronpulver. Frystorkade bär gör att du får en smaksensation utan att förstöra konsistensen! Förbereder du dagen innan, så hinner smakerna utvecklas ännu mer. Men det går bra att äta direkt. Dekorationen går att variera och använda vad man vill av frystorkade bär eller färska ihop med chokladbitar som du spritsar själv.
Portioner
12bitar
Portioner
12bitar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 grader. “Smöra” en form.
  2. Mixa dadlar och ägg i en mixer tills alla dadlar löst sig och det är en slät smet.
  3. Häll i resten av ingredienserna till kakan och mixa en lite stund till.
  4. Häll upp i form och grädde i 7-8 minuter. Den ska vara ganska kladdig, för den kommer att stelna i kylskåpet sedan. Ställ i kylskåp.
  5. Vispa äggulor och grädde fluffigt.
  6. Ta lite av blandningen och häll i en kastrull ihop med gelatinet. Värm lite grann tills gelatinet har löst sig, inte mer.
  7. Blanda ihop alla ingredienser och rör om.
  8. Bred ut krämen på chokladbottnen och ställ in i kylskåp igen tills fromagen har stelnat. (Och fram till servering.)
  9. Smält choklad (söta med honung om du vill) och spritsa ut figurer på ett bakplåtspapper som du vill ha dem.
  10. Dekorera med färska jordgubbar, frystorkade hela physalis, smulade physalis, jordgubbsbitar, chokladfigurer och citronmeliss.