Våffelskålar
Våfflor, fast som skål! Fyll med din favoritfyllning – glass, mousse, grädde, bär, frukt eller vad du gillar bäst.
Maträtt
Efterrätt
Portioner
Förberedelsetid
12
st
10
min
Tillagningstid
20
min
Portioner
Förberedelsetid
12
st
10
min
Tillagningstid
20
min
Ingredienser
2
dl
durramjöl
Köp
HÄR
1
msk
pulveriserat psyllium
Köp
HÄR
1
tsk
bikarbonat
1
tsk
salt
2
st
äggvitor
1
dl
vatten
Börja med lite mindre och fyll på till lagom våffelkonsistens.
Instruktioner
Placera våffeljärnet under köksfläkten och värm upp.
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda i ägg och vatten. Vispa ihop och låt svälla ca 10 minuter. Det kan behövas mer vatten efterhand eftersom fiberhusken gör att vattnet binds.
Grädda 3-4 minuter. Ät direkt eller förvara på ett galler i ugnen, ca 80-90 grader, fram tills servering.
Fyll med din favoritfyllning!