Marshmallows
Marshmallows är kul att dekorera tårtor och bakverk med, ha på barnkalas eller äta till lördagsgodis. Häll upp i en form och skär i rutor när det har stelnat, eller spritsa till spöken, benknotor, ögon eller andra figurer. Silikonformar av olika slag fungerar förstås också att använda.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Förbered en spritspåse och ha redo. Lägg ut ett bakplåtspapper.
  2. Häll äggvitan i en skål.
  3. Blanda resten av ingredienserna i en kastrull och värm på svag värme tills gelatinet löst sig helt.
  4. Vispa äggvitan lätt och häll på gelatinblandningen under omrörning.
  5. Fortsätt vispa till lagom konsistens. Det tar ca 10 minuter. Skall den spritsas får den inte bli för fast. Blir den det går det bra att värma smeten igen lite och börja om från början. Smeten skall vara ganska lös, men samtidigt gå att forma till figurer. Den stelnar snabbt, så jobba effektivt. Sedan är det bara att låta dem stelna. Förvara i kylskåp om de inte skall serveras direkt.