Färskpasta
Glutenfri färskpasta som du kan använda till spagetti, tagliatelle, tortellini, lasagne och vad du vill! Perfekt att ha färdig, okokt pasta i frysen att ta fram och koka upp snabbt. En pastamaskin är bra att ha. Men det går att kavla ut degen och skära med kniv också.
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll upp i en hög på ett bakbord.
  2. Blanda ner äggen ett och ett och rör om samtidigt. Knåda degen tills den är smidig. Tillsätt ägg till en lagom konsistens. Har du små ägg, behövs fler t ex.
  3. Täck degen och ställ i kylskåp 20-30 minuter.
  4. Dela degen i fyra delar. Lägg tillbaka dem du inte använder i kylskåpet under tiden. Platta ut degen med fingrarna och kavla genom pastamaskinens tjockaste nivå samtidigt som du vevar.
  5. Kavla genom maskinens alla nivåer till önskad storlek. Halvera om det blir för långt. Forma till valfri pasta, spagetti, tagliatelle, ravioli eller lasagneplattor.
  6. Koka pastan i cirka 3 minuter i välsaltat vatten.