Chokladtårta med honungsmarinerade körsbär
Chokladbottnar, chokladmousse, vaniljgrädde, honungsmarinerade körsbär och ännu mer choklad gör den här tårtan till den maffigaste chokladtårtan. Den rika chokladtårtan räcker till många och kommer garanterat uppskattas av alla! Vill du söta chokladen till garneringen med honung, så gör du det innan och låter stelna.
Portioner
1tårta
Portioner
1tårta
Ingredienser
Bottnar
Chokladmousse
Honungsinkokta körsbär
Vaniljgrädde
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj två springformar.
  2. Mixa dadlar och ägg länge till en slät smet.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till bottnarna och mixa lite till.
  4. Fördela smeten i formarna. Grädda 7-8 minuter. Ställ bottnarna svalt.
  5. Smält chokladen till chokladmoussen över vattenbad.
  6. Värm grädden. Strö gelatinpulvret över och rör tills det löst upp sig.
  7. Häll lite av grädden över chokladen och blanda med en slickepott. Tillsätt honung och salt. Tillsätt resten av grädden under omrörning.
  8. Täck över och ställ i kylskåp 1 timma.
  9. Koka upp vatten, körsbär och honung i en kastrull. Låt körsbären kallna i rumstemperatur. Låt dem sedan rinna av och mosa till dem lite med en gaffel.
  10. Vispa ingredienserna till vaniljgrädden.
  11. Ta fram chokladmoussen och vispa den. Bred på ena tårtbotten. Fördela de halvmosade körsbären över moussen. Och bred vaniljgrädden över. Lägg på den andra tårtbotten och ställ in i frysen i 2 timmar.
  12. Vispa grädden och täck tårtan runtom och på. Häll resten av grädden i en spritspåse.
  13. Luta tårtan lätt och strö choklad på kanterna. Spritsa runtom och sätt ett körsbär i varje topp. Servera!