Cappuchino-pannacotta med vaniljvisp
Krämig pannacotta med smak av kaffe, toppad med lättvispad vaniljgrädde och jordgubbar. Vill du byta mot vanlig grädde går det bra. Då behövs inte äggulorna i vaniljgrädden.
Maträtt
Efterrätt
Portioner
6
portioner
Tillagningstid
20
minuter
Portioner
6
portioner
Tillagningstid
20
minuter
Ingredienser
Cappuchino-pannacotta
6
dl
syrad grädde
se recept på sidan
1,5
msk
frystorkat kaffepulver
ekologiskt
2
tsk
gräsbetes-gelatin
Köp
HÄR
1,5
msk
honung
smaka dig fram
1
nypa
salt
Vaniljgrädde
2
dl
syrad grädde
2
st
äggulor
1
msk
honung
smaka dig fram
0,5
tsk
vaniljpulver
1
nypa
salt
Tillbehör
jordgubbar
citronmeliss
Instruktioner
Blanda alla ingredienser till pannacottan i en kastrull.
Värm försiktigt tills gelatinet smält, under omrörning. Det behöver inte bli särskilt varmt.
Häll upp i portionsskålar och ställ kallt tills det har stelnat. (Har du bråttom kan du ställa in dem i frysen några minuter.)
Vispa ingredienserna till vaniljgrädden.
Ta fram portionsskålarna och spritsa på vaniljgrädden.
Dekorera med jordgubbar och citronmeliss. Servera gärna fler jordgubbar vid sidan.