Vit chokladkaka med hallon
Maträtt
Efterrätt
,
Kakor
Portioner
9
st
Portioner
9
st
Ingredienser
2
dl
cashewnötter
2
dl
dadlar
3
msk
kakaosmör, smält
Köp
HÄR
0,5
tsk
vaniljpulver
1
krm
salt
0,5
dl
solrosfrön, grovt hackade
frystorkade, hela hallon
Köp
HÄR
Instruktioner
Mixa cashewnötter tills det blir smör.
Mixa ner dadlar till en slät smet.
Blanda i kakaosmör, vaniljpulver och salt. Och sist solrosfröna (mixa inte sönder dem helt, det är gott med lite ”crunch”).
Tryck ut i en form 18 x 18 cm, eller mellan två bakplåtspapper till en fyrkant. Är den för mjuk, kan du ställa den kallt en stund.
Tryck ner frystorkade hallon i och skär i rutor. Förvara svalt till servering. Går utmärkt att frysa.