Vaniljmousse med rabarberkompott
Maträtt
Efterrätt
Portioner
6
Portioner
6
Ingredienser
Vaniljmousse
3
dl
hemsryad grädde
Recept
HÄR
3
äggulor
2
tsk
vaniljpulver
1-2
msk
honung
1
nypa
salt
Rabarberkompott
500
g
rabarber
1
nypa
salt
Garnering
mandelflarn
Instruktioner
Blanda alla ingredienser till moussen och vispa tills den blir fluffig.
Fördela i portionsglas och ställ svalt.
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och hacka rabarbern.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och kör i ugn tills de blir mjuka. Låt svalna.
Rör ihop rabarbern i en skål och smaka av med honung och lite salt.
Toppa vaniljmoussen med rabarberkompotten. Ställ svalt.
Rosta mandelflarn och låt svalna helt.
Strö mandel över och servera!