Semlor
Goda semlor utan gluten. Äter du inte upp alla direkt, så frys in med mandelmassa-fyllningen. Vispa grädde och spritsa på vid servering. Bullen är osötad, så vill du kompensera för det – söta inkråmet mer med honung. Vill du ha den helt sockerfri, tar du bort honungen helt.
Portioner
12st
Portioner
12st
Ingredienser
Bullar
Fyllning
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke och häll över salt.
  2. Smält smör och värm vatten till fingertempererat.
  3. Häll det smälta smöret, äggvitorna och det mesta av vattnet över jästen och rör om.
  4. Tillsätt psyllium och rör om direkt så att det inte bildas klumpar.
  5. Tillsätt mjölet och kardemumman och vispa med en elvisp om du inte har en hushållsassistent.
  6. Tillsätt mer vatten om det behövs. Degen är färdig när den är helt slät och ganska kladdig. Degen ska fastna på fingrarna om man tar på den.
  7. Täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca en timma.
  8. Forma 12 bullar och lägg på plåt. Täck över och låt jäsa ca 1 timma.
  9. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med äggula. Grädda ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
  10. Skär av toppen på bullarna och gröp ur dem. Ta inkråmet från fyra av bullarna och mixa med mandelmassan och ovispad grädde. Tillsätt lagom med grädde så att du får en smidig konsistens på inkråmet. Fyll bullarna.
  11. Vispa grädden och spritsa på.
  12. Sätt på locket och strö kokospulver över genom att sikta genom en sil eller sikt.