Rabarberpaj med mandelmassa och vaniljvisp
Snabblagad rabarberpaj med mandelmassa i stället för vanlig smulpaj. Mandelmassa utan tillsatser och sötad med honung hittar du i välsorterade eko-butiker. Det är också enkelt att göra själv!
Maträtt
Efterrätt
Portioner
6
personer
Portioner
6
personer
Ingredienser
Rabarberpaj
100
g
mandelmassa
sötad med honung
125
g
smör
rumsvarmt
1
dl
durramjöl
1
l
rabarber
ca 5-6 hackade stjälkar
Vaniljvisp
3
dl
syrad grädde
3
st
äggulor
1-2
msk
honung
1
tsk
vaniljpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en pajform med smör.
Riv mandelmassan grovt och häll i en skål.
Tillsätt smör och durramjöl och rör om.
Häll rabarbern i formen. Klicka ut pajsmeten jämnt över rabarbern och ställ in i ugnen.
Grädda 15-20 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Blanda alla ingredienser till vaniljsåsen och vispa till lagom konsistens, gärna lättvispat.