Nationaldagsbakelse
Baka den klassiska nationaldagsbakelsen, fast utan socker!
Maträtt
Bakverk
,
Efterrätt
Portioner
8
st
Portioner
8
st
Ingredienser
Botten
300
g
mandelmassa
Recept
HÄR
1
dl
smör
3
st
ägg
Mandelmassakräm
150
g
mandelmassa
Recept
HÄR
6
msk
pressad apelsinjuice
Garnering
1
l
jordgubbar
citronmeliss
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmassa, smör och ägg i en mixer och mixa till en slät smet.
Bred ut smeten i ett jämt lager i en ugnsform med bakplåtspapper, ca hälften så stor som en långpanna. Grädda ca 15 minuter. Låt svalna.
Blanda mandelmassa och apelsinjuice till en lös kräm.
Bred krämen på bottnen och skär i rutor.
Skiva jordgubbarna och ställ dem tätt i mandelmassan. Garnera med citronmeliss.