Leverpastej
Smaken blir ganska mild på den här leverpastejen, dessutom är den snabblagad. Om du inte syrar grädde själv med kefirgryn kan du byta ut den mot exempelvis turkisk yoghurt.
Maträtt
Tillbehör
Portioner
5
dl
Tillagningstid
20
min
Portioner
5
dl
Tillagningstid
20
min
Ingredienser
500
g
lever
Blötlagd över natten i vatten + saften av 1 citron
1,5
tsk
frystorkat lökpulver
Köp
HÄR
smör
att steka i
0,5
dl
smör
3
dl
syrad grädde
Recept
HÄR
1
msk
frystorkad mejram
Köp
HÄR
2
msk
tomatpuré
2
tsk
salt
smaka av
Instruktioner
Ta upp levern ur citronsaften och låt rinna av.
Hacka i små bitar.
Stek levern i smör och låt svalna.
Blanda alla ingredienserna i en mixer och mixa till en helt slät smet. Smaka av och tillsätt mer salt vid behov.
Förvara i en glasburk i kylskåp.