Kardemummakaka
Mjuk, saftig kardemummakaka, som du snabbt bakar när du känner dig fikasugen!
Maträtt
Bakverk
,
Efterrätt
Portioner
1
kaka
Portioner
1
kaka
Ingredienser
1-2
dl
dadlar
4
st
ägg
4
dl
mandelmjöl
100
g
smör, ghee eller kokosolja, smält
1
st
citron, saften av
1
msk
kardemumma
0,5
msk
kanel
0,5
tsk
bikarbonat
1
nypa
salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform.
Mixa dadlar och ägg länge, tills det är helt slätt.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop snabbt.
Häll upp smeten i formen. Grädda 15-20 minuter beroende på om du vill att den ska vara lite mjukare i mitten eller inte.
Lät svalna i formen innan du stjälper ur den.