Hallongrottor
Maträtt
Bakverk
,
Kakor
Portioner
16
st
Portioner
16
st
Ingredienser
2,5
dl
cashewnötter
1
dl
kokosmjöl
0,5
tsk
bikarbonat
0,5
tsk
vaniljpulver
1
nypa
salt
0,5
dl
smör
rumsvarmt
1
st
äggvita
ca 1
msk
honung
Sylt
250
g
hallon
frysta går bra
0,5
dl
vatten
1-2
msk
honung
smaka av beroende på syra
Instruktioner
Börja med att blanda ingredienserna till sylten och koka upp. Sänk värmen och sjud tills ungefär hälften kvarstår, ca 30 minuter.
Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl.
Tillsätt alla torra ingredienser och mixa ihop.
Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en deg. Ställ svalt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 150 grader.
Ta ut degen och gör ungefär matskedsstora bollar. Lägg eventuellt i en minimuffinsform. Tryck ett hål i mitten.
Klicka ca 1 tsk sylt i varje kaka.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.