Gravlax-snaps med syrade grönsaker och senaps-créme fraiche
Probiotisk rätt som passar både som förrätt, tillbehör och på påskbuffén. Gör i snapsglas eller mindre portionsglas. Gravad lax gör du enkelt själv med lite honung i stället för socker.
Maträtt
Tillbehör
Portioner
6
st
Portioner
6
st
Ingredienser
150
g
gravad lax, fint tärnad
1
st
syrad gurka (liten), fint tärnad
4-5
msk
syrad, grovriven morot
färsk dill
Senaps-créme fraiche
1
dl
hemsyrad grädde eller créme fraiche
0,5
msk
fransk senap
salt
Köp
HÄR
svartpeppar
Köp
HÄR
Instruktioner
Varva alla grönsaker och lax i ett snapsglas. portionera ut i följande ordning: rädisa, lax, gurka, lax, morot, lax.
Blanda ingredenserna till senaps-créme fraichen och smaka av med salt och peppar.
Toppa glasen med en klick créme fraiche och en dillvippa.