Ginger Ball
Ingefärabollar som rullas i frystorkad kokos, får en vintrig look och fin smak!
Maträtt
Bakverk
,
Efterrätt
,
Kakor
Portioner
16
st
Portioner
16
st
Ingredienser
1,5
dl
solroskärnor
200
g
dadlar utan kärnor
1
msk
kokosolja, utan smak
1
krm
salt
1
msk
frystorkat citronpulver
Köp
HÄR
1,5
msk
frystorkad ingefära
Köp
HÄR
ev
vatten
frystorkat kokospulver
Köp
HÄR
Instruktioner
Mixa solroskärnor till ett fint mjöl.
Tillsätt allt utom vatten (och kokos) och mixa länge. Peta ner smeten från kanterna och mixa till en slät smet. Tillsätt vatten om det behövs, lite i taget till en lagom konsistens. Ställ eventuellt smeten i kylskåp en stund om den är lös.
Forma bollar och rulla i den frystorkade kokosen.