Drömtårta med moccakräm
Drömtårta går alltid hem! Här med en osötad och glutenfri kaka, med fyllning av moccakräm sötad med lite honung. Vill du ha en vanlig drömtårta med vaniljkräm i, hoppar du bara över kaffet.
Maträtt
Efterrätt
Portioner
1
rulltårta
Tillagningstid
20
minuter
Portioner
1
rulltårta
Tillagningstid
20
minuter
Ingredienser
3
st
ägg
0,75
dl
potatismjöl
2
msk
kakao
0,5
tsk
bikarbonat
1
krm
salt
Smörkräm
200
g
smör
1
st
äggula
1
msk
frystorkat kaffe
finmalt
1
tsk
honung
smaka av om du vill ha sötare
1
tsk
vaniljpulver
1
krm
salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Vispa äggen vitt och fluffigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggen.
Bred ut smeten på bakplåtspappret och grädda 4-5 minuter.
Ta ut och dra av bakplåtspappret. Låt svalna.
Vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen.
Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop. Låt den ligga kallt en stund innan du skär upp.