Chokladpraliner med karamellfyllning
Vill du söta den sockerfria chokladen med lite honung, så ha i det när du smälter chokladen!
Portioner
20st
Portioner
20st
Ingredienser
Instruktioner
  1. Mixa dadlar, kokosolja, vaniljpulver och salt till en slät kräm. Ställ i kyl.
  2. Hacka chokladen och smält 2/3 över vattenbad.
  3. Ta bort chokladen från värmen och blanda ner resten av chokladen. Rör om tills allt har smält. Nu ska du ha en tempererad choklad som är lätt att arbeta med. Vill du mäta temperaturen, så ska den vara ca 31-32 grader. Den kan behöva värmas upp lite efter att resten av chokladen har smält.
  4. Fyll pralinformarna med chokladen och skaka formen lätt för att få bort luftbubblor. Vänd formen upp och ner så att chokladen rinner ut. (Häll på ett bakplåtspapper eller i en skål, så att du kan återvinna chokladen.) Skrapa bort all överflödig choklad från formen. Snurra den eventuellt så att det kommer tillräckligt med choklad på kanterna. Låt chokladen stelna i rumstemperatur.
  5. Ta fram karamellkrämen och forma små kulor och stoppa ner i chokladformarna.
  6. Häll över resten av chokladen. Låt stelna i rumstemperatur.