Chokladfingrar
Chokladfingrar är alla barns dröm! Det går förvånansvärt bra att göra själv. Krispiga pinnar täckta i choklad är goda att äta som de är, men blir en riktigt lyxig dekoration på tårtan, kakan eller glassen!
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Gör mandelmassan enligt receptet och tillsätt extra äggvitor tills konsistensen blir så att du kan spritsa.
  3. Spritsa ut ”fingrar” på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i ca 20 minuter. Stäng av ugnen, vädra ur lite och låt de sedan stå kvar på eftervärme ett tag så att de blir krispiga.
  5. Smält choklad över vattenbad. Vill du söta den så kan du smaka av med lite honung. En nypa salt ger också förhöjd smak, och vill du lyxa till det så ta vaniljpulver i.
  6. Doppa fingrarna i choklad och låt stelna. Ät direkt eller frys in!