Giftfritt nagellack

Nagellack kan innehålla skarpa kemikalier som kan få allvarliga konsekvenser, så som problem med reproduktionen och andra hormonstörande effekter. När det gäller inomhusmiljö, vill vi undvika skadliga ämnen, därför vill jag lyfta fram säkra alternativ som inte kompromissar med kvalitén.

Men först en titt på innehållet!

Trifenylfosfat (TPHP), heter ett ämne som oroar forskarna. Det kan orsaka hormonstörningar och i djurstudier har TPHP främst orsakat reproduktionsstörningar och utvecklingsproblem. Senare forskning visar även att TPHP kan bidra till fetma. Ämnet finns i kroppen bara 10 till 14 timmar efter att du har målat naglarna (1). Det visar att kemikalier kan penetrera naglarna.

Sämre spermakvalitet och lägre testosteronhalter kan också bli tråkiga effekter (23).

Ftalater är ett annat bekymmersamt ämne i nagellack. Även det kan vi ta upp via huden enligt en studie (4). Ftalater är också hormonstörande och kan ta sig ut i blodet, urinet och till och med bröstmjölken enligt samma studie.

Ftalater kan orsaka astma och allergier enligt en annan studie (5). Viss forskning tyder också på att exponering för ftalater kan leda till ökad risk för bröstcancer (6), men det är inte helt bekräftat ännu.

Nagellack innehåller en hel uppsjö skadliga kemikalier utöver de här två. Att välja giftfritt nagellack är en självklarhet!

Dessutom påverkas inomhusmiljön negativt. Samtidigt som luften i många av världens storstäder blir allt bättre, verkar kemiska utsläpp från hushåll försämra luftkvalitén. Nagellack är en av många exempel på produkter vi har i våra hem och bostäder, som bidrar till en sämre miljö (7). Genom att göra smartare val i ditt hem, kan du förbättra din inomhusmiljö – och hälsa!

Piggy Paint nagellack är ett av de första märkena som kom ut på marknaden som “giftfritt”. Det är ett vattenbaserat, giftfritt och miljövänligt nagellack som inte kompromissar med kvalitén. Nagellacket är allergivänligt, barnvänligt och säker för användning under graviditet. Inga djurtester är gjorda. Ytan blir hård och slitstark och du kan använda det så ofta du vill eftersom det inte påverkar varken inomhusmiljön eller din hälsa negativt.

Beställ HÄR.